INICIJATIVA IZ FEDERACIJE IZAZVALA PRAVU BURU U RS-u: Dušanka Majkić optužila Branislava Borenovića, a on je nazvao “DEŽURNOM NARIKAČOM”

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović nije joj ostao dužan, pa joj je uzvratio tweetom u kojem kaže da Majkić njih proziva, a svoj ulazak u Parlament BiH duguje upravo glasovima SDA.

Usvajanje inicijative Denisa Zvizdića o korištenju i raspolaganju neperspektivnim vojnim nekretninama, koju je predložio na sastanku Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, izazvalo je burne reakcije u RS-u.

Dušanka Majkić, izaslanica u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine iz redova SNSD-a, komentirala je da su članovi SDS-a, PDP-a i DNS-a bili suzdržani od glasanja o usvajanju ove inicijative, što je omogućilo njezino usvajanje.

Majkićeva je na svom twitter profilu napisala da su postupci članova ovih stranaka u suprotnosti s interesima Republike Srpske.

“Nevjerovatno je da dežurna narikača Dušanka Majkić, koja je inače u Parlamentu Republike Srpske glasovima SDA izabrana u Dom naroda BiH, ne spominje da i njeni poslanici Bogdanić i Stevandić nisu glasali protiv Zvizdićeve inicijative. A zna uzeti 30 hiljada KM za jedan dan penzije”, poručio je Borenović.

No, nije jasno na što tačno Borenović misli kada kaže da Stevandić i Bogadnić nisu glasali protiv, a tijekom glasanja nisu bili nazočni ni oni ni Borenović.

Podsjećamo, Vijeću ministara Bosne i Hercegovine jučer je dat rok od 30 dana za pripremu i upućivanje u parlamentarni postupak zakona o korištenju i raspolaganju neperspektivnim vojnim nekretninama.