Irma Baralija prokomentarisala poraz u utrci za gradonačelnicu Mostara: Imam više znanja od drugih kandidata!

Irma Baralija danas se obratila javnosti na svom Facebook profilu i komentirala utrku za gradonačelnicu Mostara.

Podsjetimo, Baralija je jučer ispaka iz utrke gradonačelnika u prvom krugu glasanja u Gradskom vijeću Mostara.

U prvom krugu glasanja Mario Kordić, kandidat HDZ-a BiH, dobio je 15 glasova, Zlatko Guzin iz SDA 11 glasova, dok je Irma Baralija iz bh. Bloka dobila ukupno pet glasova vijećnika.

Vjeruje da ima više znanja od ostalih kandidata, ali nema odgovarajuću političku člansku iskaznicu.

„Jesam li razočaran? Nisam. Svjesta sam prostora i vremena u kojem živim. Ovo je iskustvo slično iskustvu većine mladih ljudi u ovom gradu, koji nemaju “pravu” stranačku iskaznicu potrebnu za posao. Dakle, ništa novo i ništa spektakularno, nažalost.”, prokomentarisala je Baralija

“Ali to je jedan od razloga zašto sam odlučio nastaviti s politikom, boriti se za društvo jednakih mogućnosti za sve, bez obzira na njihovu nacionalnu, stranačku, klasnu ili bilo koju drugu pripadnost, društvo koje će se voditi samo principom savršenstvo.”

“Nastavljam tim putem, samo motiviraniji i uvjereniji u važnost i ispravnost odluke da se borim za ove vrijednosti”, napisala je Baralia.

“Ali nemaju svi mogućnosti vidjeti ili imati hrabrosti zamisliti kreposni novi svijet. Toliko je o ovom danu i sutra je novi danI”, dodala je između ostalih Baralia i zahvalila svima koji su je podržali.