Isak o mogućoj smjeni: Moj rad je predobar, imam najjači tim, jači nego Predsjedništvo

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak poručio je kako ova Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ostaje do kraja mandata.

– Niko nije zatražio smjenu jer to nije moguće, to je nemoguća misija. To su neke želje određenih političkih opcija. Ova parlamentarna većina će ostati do kraja mandata i još malo duže. Mene od 2018. godine smjenjuju, pa kada je imenovana ova vlada rekli su da ću biti ministar 30 dana… Pa sam na godišnjicu s Nikšićem isjekao tortu. Nudili su mi premijerske pozicije da bih bio dio drugih priča… sve to bacamo u vodu, od toga nema ništa. Ova vlada dobro radi svoj posao i nastavlja da ga radi, rekao je Isak.

Naglasio je kako ga za njegov rad ne mogu kritikovati jer je uradio više nego njegovi prethodnici u 30 godina.

– Moj rad je dobar, predobar, ali nije to samo moj rad već rad moga tima. Imam najjači tim ljudi, jači nego Predsjedništvo i bilo ko. Imamo najbolje rezultate i znam da pojedincima smeta i da imaju želju da me budem dio ove parlamentarne većine, ali oni se u tim političkim opcijama ništa ne pitaju, dodao je.

Posebno se zahvalio medijima jer je, kako kaže, na početku mandata bio najomraženiji lik na političkoj sceni, a postao je najomiljeniji.

Isak je dodao kako je pozicija ministra unutrašnjih poslova FBiH postala prepoznatljiva i da građani vjeruju FMUP-u.