Iz Kabineta Željke Cvijanović komentirali Bidenovo pismo pa negirali Dan državnosti BiH

Iz kabineta predsjedavajuće Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović rečeno je da se raduje nastavku suradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama te da vjeruje da ona može biti bolja i intenzivnija.

Podsjetimo, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden pisao je novoizabranim članovima Predsjedništva BiH. Biden je u pismu, u ime naroda Sjedinjenih Američkih Država, članovima Predsjedništva BiH i građanima Bosne i Hercegovine uputio najljepše želje povodom obilježavanja Dana državnosti – 25. novembra.

Na upit Srne za komentar pisma predsjednika SAD-a, iz Kabineta ističu da su “dužni da napomenu da BiH nema zakon o praznicima”.

Kazali su da 25. novembar “nije praznik u cijeloj BiH”.

“U prethodnom periodu pokušali smo to da iskomuniciramo prema stranim zemljama, a budući da nije uspjelo, dodatno nas obavezuje da nastavimo da o tome obavještavamo naše partnere izvan BiH”, rekli su u Kabinetu.

Izrazili su uvjerenje da će  “u budućnosti dodatno unaprijediti odnose, kao i nivo razumijevanja sa SAD, u interesu BiH i SAD, i uz doprinos svih nivoa vlasti u BiH”.

Prošli članakDobrica Ćosić o karakteru rata u Bosni i Hercegovini (1992 – 1995) – “međuetnički, verski i građanski rat u Bosni”
Sljedeći članakMijatović: Nećemo dozvoliti Dodiku četvrtog delegata, odgovornost je na nama i opoziciji