Izetbegović komentirao Zvizdićev odlazak iz SDA

Denis Zvizdić ima pravo na svoje viđenje stanja u stranci i životne oduke i želim mu dobro zdravlje u životu – kratko je danas kazao predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović nakon što je Zvizdić i zvanično napustio tu stranku.

Danas je član podnio neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika stranke, člana Predsjedništva SDA i istupio iz članstva u SDA jer smatra da se u toj stranci nisu desile očekivane programske i strukturalne promjene.

– Odluka koju sam donio nije bila ni laka ni jednostavna, ali je poslije svega bila jedina moguća, imajući u vidu činjenicu da u SDA, po mom mišljenju, nisu napravljene očekivane kvalitativne, programske i kadrovske promjene – rekao je Zvizdić.

Poručio je da nije bilo korektno samo otići, a ne upozoriti na neke probleme budući da je, ističe, živio tu stranku te da ima višedecenijsku saradnju s ljudima iz SDA, zbog čega je odlučio prvo pokušati popraviti situaciju u stranci.

Kaže da nakon takvog poteza ima tri mogućnosti – formirati novu stranku, podržati postojeću stranku i imati status neovisnog poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u kojoj trenutno obavlja dužnost člana Kolegija Doma.