Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović rekla je da je ustanova na čijem je čelu spremna za vakcinisanje.

Zaposlenici KCUS-a odavno su poznati kako maksimiziraju održavanje virusa, pa ne čudi da je izvršna direktorica najavila da to može učiniti tako brzo da apsolutno nije bilo potrebe za skladištenjem vakcina.

– Puno ćemo brže surađivati ​​s mnogo više ljudi kako bismo potrošili sve doze vakcina u propisanom roku. Timovi su takođe bili spremni da se nose sa svim neželjenim reakcijama.

Istaknula je kako su spremni pomoći u vakcinaciji građana iako to nije u opisu obaveza KCUS-a

– Ovo je vrlo važna imunizacija kako bi se svi mogli što prije vratiti svom normalnom životu. Zato KCUS želi pomoći i stanovništvu i Zavodu za javno zdravstvo. Svi zaposlenici medicinske struke KCUS bit će organizirani da redovito rade i pomažu pacijentima i vakcinišu stanovništvo – dodala je Izetbegović.

Dodala je da će, budući da je zdravlje stanovništva na prvom mjestu, biti angažirani koliko god treba.

– Naučeni smo raditi 24 sata, a radili bismo 48 sati. To znači da smo spremni na sve varijante kako bismo što učinkovitije i brže postigli imunizaciju stanovništva. Naravno, bit ćemo spremni za moguće iznimne događaje u slučaju utvrđenih mogućih alergijskih reakcija. Svi zaposlenici koji pristupaju vakcinisanju morat će imati pismeni pristanak i mi smo ga pripremili.