Jasmin Jahić: Problem BiH je “specijalni rat” kojeg vode centri političke moći; rješenje problema se nazire!

Stručnjak za sigurnost Jasmin Ahić rekao je za N1 medij da organizirani kriminal nije najveći problem Bosne i Hercegovine, već “specijalni rat” koji centri političke moći vode protiv Bosne i Hercegovine.

“Moskva i Beograd s desna na lijevo, te politička stranka iz zapadne Hercegovine, segment Hibridnog rata koji u određenim fazama i putem medija vodi Dragan Čović”, rekao je Ahić.

Naglasio je da je siguran da će “pobjedom i inauguracijom američkog predsjednika i njegovim angažmanom na Balkanu, Bosna i Hercegovina i regija postići nešto više – da budemo ojačani i osnaženi u pogledu države Bosne i Hercegovine”.

“Siguran sam da će doći do promjena jer su Sjedinjene Američke Države toliko uložile u Bosnu i Hercegovinu i regiju, a upravo su oni intervenirali kada se genocid dogodio u Srebrenici i okolici. Rekli su “stopi”. Da se to nije dogodilo, bili bismo u balkanskom segmentu trvenja određenih naroda i nacija u kojima jači još uvijek slabijeg tlači. Ako manji nemaju mehanizme da odbiju onog većeg koji ima loše namjere, ono što se može dogoditi svakih 50 godina još se može dogoditi. Ovo naoružavanje Republike Srbije također remeti Dejtonski mirovni sporazum u smislu proporcionalne nabave oružja. Zašto će Srbija koristiti kineske bespilotne avione? Vučić kaže da se brani od mogućih napada. Ko je ikad napao Srbiju?”, kazao je Jasmin Ahić živ u Danu uživo.

Također, smatra da je pridruživanje NATO-u glavni strateški cilj Bosne i Hercegovine.