Je li Boška Čavar iz Naše stranke 18. Čovićeva ruka u Mostaru? “Ne znam zašto me porede sa Željkom Komšićem kad se zna koliko je on nanio zla, ne samo Hrvatima!”

Boška Ćavar, članica Naše stranke, koja je na listi “Bh. bloka” izabrana u Gradsko vijeće Mostara, mogla bi presuditi u izboru budućeg gradonačelnika ovog grada. Njen glas je, kako se tvrdi, onaj famozni “osamnaesti” od 35 zastupnički glasova koji će donijeti prevagu u korist jednog od kandidata za prvog čovjeka Mostara, navodi portal slobodna-bosna.ba

Nekoliko dana nakon izbora krajem decembra prošle godine, Boška Ćavar je reagirala na izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića koji je tvrdio: “Imamo probosanski blok”: “To su samo trikovi, pa ta 18. ruka bila bi moja ruka. Ne pada mi na pamet da ulazim u takve priče”, rekla je Ćavar. Ona je kazala i da je Irma Baralija kandidatkinja Naše stranke za gradonačelnicu Mostara i da je ona i njen izbor. No, šta će se desiti ako “Bh. blok” ne kandidira Baraliju nego nekoga iz Stranke demokratske akcije, hoće li glas Boške Ćavar otići na stranu kandidata HDZ-a BiH, kao što se špekulira u kuloarima?

To nikoga ne bi trebalo iznenaditi, posebno nakon jučerašnjeg radiointervjua u kojem je, pored ostalog, odgovarala na pitanje da je je ona “novi Željko Komšić”. Njen je odgovor bio sinteza svih optužbi i uvreda koje su posljednjih godina iz Hercegovine i Zagreba upućene hrvatskom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

“Ja ne znam šta sam ja loše uradila u ovom gradu i ovoj politici kojom sam se počela baviti da bi me neko poredio sa Željkom Komšićem. Zna se ko je Željko Komšić, šta je uradio i koliko je zla nanio. On nije nanio zlo samo Hrvatima, on je nanio zlo cijeloj državi, jer u tri mandata nije ništa uradio, niti zna gdje su Grude, gdje je Široki Brijeg… zna se da su to ogromni gubici za taj narod…”, kazala je Ćavar.