“Jesmo li licemjerni?”: Mehmedović se oštrom porukom oglasio o sastanku Dodika i Cvijanović sa Erdoganom

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan primio je u subotu u Ankari članicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Cvijanović i predsjednika bh. entiteta Republika Srpska (RS) Milorada Dodika, javlja Anadolu.

Uz mnoštvo upitnika, o ovoj posjeti se oglasio Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

– Dodik i Cvijanović u posjeti Erdoganu i Turskoj. Gubimo li pravo kritikovati US pristup Balkanu? Gubimo li pravo kritikovati Zapad i EU što ne uvedu sankcije Dodiku i RS? Ispada li ukupna bošnjačka politika isto što katkad i zapadna koju posljednjih godinu dana optužujemo i vučemo za uši? Jesmo li licemjerni?

Gubimo li pravo biti ljuti na Orbana i Putina zbog podrške Dodiku i RS-u? Jesmo li licemjerni kad Orbanu spočitavampo izjavu o “problemu sa zemljom od 2 miliona muslimana”? Gubimo li pravo kritikovati Dodikov odlazak Putinu?

Gubimo li pravo kritikovati “prorusko”? Može li saveznik i negator genocida i neprijatelj moje zemlje biti prijatelj mog najvećeg saveznika i mog najvećeg prijatelja? Može li moj prijatelj biti prijatelj neprijatelja mog i moje zemlje? Ni pozicija ni opozicija u Bošnjaka ne smije progovoriti! Izgubili smo pravo da kritikujemo zbog diskreditacije i izbacivanja iz vlasti. To se zove pogubna posljedica pogrešnog liderstva!