JOŠ JEDAN DOKAZ DA JE ČOVIĆ PORAŽEN U MOSTARU: HDZ BiH najavljuje…

“U medijima možemo vidjeti da je Središnje izborno povjerenstvo BiH na žurnoj sjednici, održanoj 3. siječnja 2021. godine, donijelo Odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru, ali…

… u skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH ostavljena je mogućnost podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje u roku od tri dana”, stoji u saopćenju GO HDZ-a BiH iz Mostara.

Kako navode, izborni ciklus još nije završen. “Sve se događa prema procedurama predviđenim zakonom kao da nije došlo do grubog kršenja izborne volje građana grada Mostara, izbornog inženjeringa i krađe glasova, čime se izravno utjecalo na izborni rezultat. Dok je trebalo “pronaći” glasove za pojedine političke stranke kako ne bi doživjeli debakl, tada se nikome nije žurilo i sve je bilo u rokovima i sasvim dovoljno vremena za temeljitu obradu izbornog materijala. Kada je to završeno, žuri se sa objavom rezultata iako do zakonskog roka ima puna dva tjedna, ali sada je cilj što prije završiti kako bi zataškali izbornu prevaru i organizirani kriminal.

Gradsko vijeće HDZ-a BiH Mostar poručilo je da je izborni ciklus još uvijek nepotpun, te da se konačni rezultati izbora ne mogu objaviti, jer slučaj koji je pokrenulo Tužiteljstvo HNŽ-a nije završen, a od ishoda istražnih radnji, utvrđivanja okolnosti i činjenica izravno ovisi izborni rezultat odnosno raspodjela mandata.

Dodali su da će upotrijebiti sve zakonske mehanizme za zaštitu izbornih rezultata.

“Činjenica da je Središnje izborno povjerenstvo BiH proglasilo nenadležnim u žalbi HDZ-a BiH da je prekršen Izborni zakon BiH u dijelu koji izražava njegovu isključivu ovlast, pokazuje nedostatak dobre volje ove agencije u očuvanju legitimiteta, transparentnosti i integriteta izbornog procesa i izbornih rezultata, a istovremeno daje odgovor na pitanje što je bila motivacija za protuzakonito imenovanje pojedinih članova ove institucije.

Gradsko vijeće HDZ-a BiH Mostar upotrijebit će sve zakonske mehanizme kako bi zaštitilo izborne rezultate i integritet ovih izbora, jer ih na izborima biraju birači, a ne brojači, zaključili su u svojoj izjavi.