“Kada bi danas neko napao Republiku Srpsku ona bi kapitulirala za par sekundi”: Gledamo jeftinu predstavu Milorada Dodika

Kada bi neko danas napao Bosnu i Hercegovinu, dio koji obuhvata entitet Republika Srpska bi kapitulirala za par sekundi, navodi Aleksandar Vuković, predsjednik GO SDP-a Banja Luka te dodaje: “Sva “vojna sila” je stala na makadamski seoski put u selu Bakinci!”

Vuković je na Facebooku naveo da je nakon pojačanih mjera sigurnosti i informacija koje je objavio MUP, sigurnost člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice ugrožena.

Jučer su ispred zgrade Vlade RS u Banjoj Luci bili pripadnici Specijalne protuterorističke jedinice MUP-a RS-a i dva oklopna vozila Despot, a danas se ispostavilo da Despot čuva Dodikovo porodično imanje u Bakincima, kod Laktaša.

“I gledamo jeftinu predstavu Mile Dodika u transformaciji od agresivca do jadnika!

I treba mu pružiti maksimalnu zaštitu, ograničiti mu kretanje, te pojačati bezbjednosni prsten i sa SIPA, NATO, MUP FBiH! Bezbjednost, pravo na pošteno suđenje i izdržavanje zatvorske kazne su baš u skladu sa građanskim pravima koja mu nisu jasna kao pojam!

Naše je da apelujemo na vladavini prava, a sve ostale prljavštine iza leđa Milorada Dodika u odlasku će odraditi njegovi saradnici i okruženje! Takav soj!”, napisao je Vuković na svom Facebook profilu.