Kako je Nermin Sulejmanović saznao gdje je Nizama Hećimović: Da li je informaciju dobio od policajke?

Da li je jednom od najmonstruoznijih ubistava koje se u posljednje vrijeme dogodilo u BiH i koje je uznemirilo cijelu domaću javnost, kumovala žena?

Riječ je, naravno o trostrukom ubistvu kojeg je u Gradačcu počinio Nermin Sulejmanović. On je, kako je to već svima dobro poznato, prvo ubio scoju bivšu suprugu Nizamu Hećimović, a potom oca i sina Džengiza i Denisa Ondera. U svom zločinačkom pohodu ranio je još tri osobe, a potom se dao u bijeg. Kada ga je policija lovirala Sulejmanović se ubio. Jezu dodatno izazvia činjenica da je Sulejmanović direktno prenosio putem društvenih mreža svoj krvavi pohod.

Prema tvrdnjama članova porodice Nizame Hećimović, njenu lokaciju, odnosno kuću u kojoj se nalazila Sulejmanoviću je navodno otkrila njegova sadašnja djevojka, koja je pri tom i policajka. Navodno je ona uspjela saznati gdje se krije Nizama i odakle ga je prijavila za porodično nasilje, te mu je i rekla, ne razmišljajući o posljedicama. Ili je naprosto nije bilo briga šta će biti s Nizamom i njenom kćerkom.

Ipak, u svemu ovom treba zadržati i dozu opreza i rezervre. Naime, javnost je opravdano gnjevna na sve one koji su mogli spriječiti ovaj zločin, a posebno na one koji su mu doprinijeli. Nešto se može i smije tvrditi tek nakon što nadležne institucije potvrde određene informacije. Za sada nijedna policijska ili pravosudna institucija nije potvrdila tačnost tvrdnji koje je iznijela porodica.

Sam čin otkrivanja lokacije na kojoj se nalazila Nizama Hećimović je po okrutnosti skoro pa jednak samom činu ubistva kojeg je počinio Sulejmanović. Posebno ako se zaista potvrdi da je to učinila žena, koja i sama na društvenim mrežama zagovara prava žena. Međutim, iznošenje njenog imena u javnost bez dokaza je također otkrivanje informacija bez razmišljanja i brige o posljedicama, piše Oslobođenje.