Kako Vučić i Dodik sprovode specijalni rat: Prljavom kampanjom žele da ovladaju vakcinacijom Balkana!

U priču o nabavi cjepiva Sputnik V za Federaciju BiH uključila se i politika Srbije, pa nije iznenađenje zahtjev Krajinagroupa za ekskluzivna prava distribucije Sputnika.

Prema Patrijinim izvorima, srpski ministar za inovacije Nenad Popović, srbijanski ambasador u Moskvi Miroslav Lazanjski i predstavnik Privredne komore RS-a Duško Perović službeno su se pojavili pred tijelima nadležnim za distribuciju Sputnjika Ruske Federacije, zahtijevajući da Srbija i RS dobiju privilegirani položaj za ekskluzivnu kupnju i distribuciju cjepiva Sputnik V za sve zemlje zapadnog Balkana.

Spomenuta skupina politički je motivirala zahtjev koji se krije iza komercijalnih interesa, jer cilja dvije stvari – još jednu važnu stvar za ostvarivanje izuzetno visoke dobiti od preprodaje cjepiva i stavljanje u nezavidan politički položaj Vladu FBiH ali i ostale vlade Balkana.

Predstavnici tvrtki koje će isporučivati ​​cjepiva za Medimpex poručili su Vladi FBiH sve to, da Republika Srbija i RS imaju nove političke ucjene ka Rusiji i da Ruska Federacija radi na okončanju zastoja te da tvrtka Medimpex i tvrtka Sputnika V rade na isporuci.

Sve informacije koje su predstavnici dostavili potječu iz Ruske Federacije i primijetili su da je tri dana prije nego što je Medimpex službeno proglašen pobjednikom i dobavljačem natječaja za cjepivo, izražena neopisivo agresivna i prljava kampanja protiv njih, od strane Rusije.

Cilj Srbije i RS-a je dobiti privilegirani položaj s Ruskom Federacijom u nabavi i distribuciji cjepiva Sputnik V za zemlje bivše Jugoslavije, s obzirom na separatističke ambicije Republike Srpske i naum o priključenju Srbiji.

Podršku Republici Srpskoj i Srbiji u cijeloj priči pružaju i obavještajne službe koje pokušavaju izazvati opskrbu cjepivima prljavom kampanjom putem nekih medija, kako su se nedavno dogovorili dužnosnici Federacije BiH.