Klub Lane Pudar žestoko prozvao političare: Napravite nam bazen u Mostaru, nema izgovora!

Nakon što je Lana Pudar osvojila bronzanu medalju u finalu Svjetskog prvenstva u malim bazenima u Abu Dhabiju, gdje je zauzela treće mjesto u disciplini 200 metara delfin, iz njenog Plivačkog kluba Orka žestoko su prozvali lokalne, ali i političare i institucije vlasti na državnom nivou.

Kao što je poznato, Mostar nema olimpijski bazen, što Laninim treninzima i pripremama za velika natjecanja znatno otežava. Čak su u budžetu grada Sarajeva osigurana sredstva za Lanu i njen tim, da treniraju na bazenu na Otoci u dvije termina dnevno.

Napravite nam bazen u Mostaru! Nema izgovora, nema izvlačenja, nema odugovlačenja! Mi ne mislimo stajati! Lana je biser i Lana je najveći promotor naše države i našeg grada. To vam je obaveza i dužnost, a nije nikakav luksuz i činjenje usluge.

Lana naklon i kapa do poda! Treneri, Alena i Gorane svaka vam čast! Roditelji, hvala vam na povjerenju i čestitke na svemu. Ovo je za Mostar, ovo je za Bosnu i Hercegovinu, ovo je za običnu raju! Ovo je za sve vas u domovini i dijaspori koji nas obasipate neizmjernom pažnjom i ljubavlju i hvala vam od srca na tome”, poručili su iz Klub vodenih sportova Orka.

Grad Mostar je prije mjesec dana odlučio izdvojiti 120.000 KM za izgradnju projektne dokumentacije Olimpijskog bazena u Mostaru, što je prvi korak u realizaciji ove sportske priče u gradu na Neretvi.

Podsjetimo, Pudar je u današnjoj utrci isplivala vrijeme 2:04.88, što je bilo i dovoljno za treću poziciju. Ispred Lane je završila svjetska prvakinja Yufei Zhang iz Kine vremenom 2:03.01, dok je srebro otišlo u Sjedinjene Američke Države za Charlotte Hook (2:04.35).