Koalicija za Mostar: Ako BH Blok ne podrži Guzina, direktno će omogućiti HDZ-ovom kandidatu da bude gradonačelnik!

Adil Šuta, predsjednik Kluba vijećnika Koalicije za Mostar 2020, najavio je danas da bi Bh. Blok trebao glasati za Zlatka Guzina i, kako je rekao, dokazati svoj državni pristup kao ozbiljnu političku opciju u Bosni i Hercegovini.

Navodi da se Zlatko Guzin ne smatra gradonačelnikom samo jednog dijela grada ili samo jedne nacije, jer “on nije takva osoba i on je osoba koja ima prijatelje svih nacionalnosti i svih političkih pravaca”.

– Čovjek koji je na svojim političkim izborima osvojio najveći postotak svih kandidata, dok je Dr. Kordić je na svojim političkim izborima osvojio 72,87 posto. Izborom Zlatka Guzina za gradonačelnika grada Mostara razbila bi se teza da je Mostar stolni grad hrvatskog naroda i da od 2004. godine za gradonačelnika postoji ekskluzivnost da on bude iz HDZ-a – ističe Šuta.

Dodaje da će Guzin, kao gradonačelnik Mostara, sigurno uključiti sve gradske vijećnike u svoj rad kako bi ubrzao potrebne pozitivne promjene u Mostaru i ne podijelio grad, već osmislio i provodio objedinjavanje gradskih službi, glazbenih škola, uklanjanje vjerskih i župni elementi iz pojedinih prostorija.

– To bi omogućilo Bh. bloku da ima svoje članove u upravljanju gradskim vijećem, u upravljačkim strukturama javnih poduzeća u vlasništvu grada i u potpunosti bi podržalo platformu i program Bh. bloka, što je javno iznio na prethodnom sastanak s Bh. blokom. Stoga je velika odgovornost i dužnost Bh. bloka da pomogne ubrzanim i neophodnim promjenama u gradu Mostaru odabirom Guzine. Optužba dužnosnika SDP-a i Naše stranke da SDA ima dogovor s HDZ-om o izboru gradonačelnika pokazat će se istinitom ako članovi SDA ne podrže svog kandidata u sljedećem krugu glasanja, a vijećnici Bh. bloka to učine – kaže Šuta.

Međutim, on tvrdi da će, ako vijećnici Bh.bloka ne podrže Guzinu, dopustiti da HDZ-ov kandidat Mario Kordić izravno postane nova gradonačelnica Mostara.

– Tom odlukom će potvrditi već postojeća vjerovanja da SDP, Naša stranka i njihovi koalicioni partneri podilaze HDZ-u BiH i prave ustupke toj stranci kako bi stvorili pretpostavke da ih Dragan Čović izabere za svoje partnere nakon Općih izbora 2022. Na BH Bloku je da odluči da li želi istinski promjene i realizaciju svojih programa i platformi – saopćeno je iz Koalicije za Mostar 2020.