Komšić: Dodik učestvuje u projektu prekrajanja granica i destabilizaciji regije

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentirao je izjave nakon sastanka mitropolita Joanikija i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Komšić smatra da je Dodik aktivno uključen u projekt čiji je cilj prekrajanje granica i destabilizacija cijele regije.

“Aktivnosti koje Srpska pravoslavna crkva (SPC) provodi u Crnoj Gori imaju politički karakter otuda i podrška tome. Već kroz određene najave vidimo namjeru da se takve aktivnosti prebace i u Bosnu i Hercegovinu, što nimalo ne iznenađuje i bilo je potpuno očekivano”, izjavio je Komšić za RTV Crna Gora.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je danas da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik glas razuma iz RS-a prema Crnoj Gori, ali i glas mira i bratskog pomirenja.

“Posebno nam je drago što smo danas dočekali političara koji više decenija ima veliki uticaj, a koji nije mogao prisustvovati ustoličenju, ali nije propustio priliku da čestita taj čin”, rekao je vladika Joanikije.

Dodik je rekao da su građani Republike Srpske i Srbije uvijek spremni razgovarati o svemu što je potrebno kako bi se pomoglo građanima Crne Gore i riješili problemi.