KOMŠIĆ I JOVANOVIĆ RAZBJESNILI GOSPODINA “LEGITIMNOG”: „Zagovaramo europsku BiH nasuprot onoj koju nameću poltron bošnjačke politike Komšić i njegovi mentori“

Čovićev Hrvatski narodni sabor objavio je priopćenje za javnost: “HNS izražava gnušanje zbog poruka i fotografija koje su tijekom boravka u Mostaru poslali drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Komšić i njegov savjetnik i šef Liberalno demokratske stranke Srbije Jovanović, kao i takozvana marioneta bošnjačke politike. lobiranje za kandidate i podržavanje poruka prošlošću, zastrašivanja i govora mržnje.

Namjerno je poslan da nastavi oglašavati u Mostaru defetističku politiku koja njeguje netoleranciju i zalaže se za uklanjanje temelja BiH, sastavljenih od ravnopravnih konstitutivnih naroda. Hrvatski državni sabor osuđuje tekuće većinske prijetnje koje podrivaju stabilnost političkog dijaloga. Pozivamo Komšića, preteču bošnjačke politike, i predstavnike svih ostalih bošnjačkih stranaka, posebno da zaustave politiku zastrašivanja prijetnjama, većinom i izborom hrvatskih predstavnika. Hrvatski narodni sabor poduzet će sve postojeće legitimne pravne i političke aktivnosti kako bi kaznio i spriječio ovaj protudržavni, protuustavni i protudejtonski čin.

Također pozivamo sve ostale relevantne pravne i političke subjekte u BiH i međunarodnu zajednicu da osude i kazne ovaj pokušaj zastrašivanja i povratka u daleku povijest. Pozivamo sve građane Mostara da podrže europske politike, a ne one iz prošlosti. ».