Komšić: Neka Dodik pokuša to što govori, ako želi vidjeti nestanak RS-a

Kabinet člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića odgovorio je danas na govor predsjedavajućeg i lidera SNSD-a Milorada Dodika na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a, koji je dotaknuo niz tema, uglavnom međunarodne zajednice.

S obzirom na to da se poziva na Skupštinu koja je donosila političke odluke o sprovođenju genocida, i da su baš na bazi tih odluka politički i vojni dužnosnici iz RS-a osuđeni za genocid, najnoviji Dodikovi pozivi samo su nastavak kontinuiteta genocidne politike – istakao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Međutim, Komšić dodaje: “ovaj put mu to neće proći jer su svi oni koji vole državu BiH jači za jedno veliko generacijsko iskustvo, a ni genocidna politika nema sredstava za provođenje iste”.

– Štaviše, za dva dana bi doživjeli potpuni debakl. Ako želi vidjeti nestatak RS neka pokuša provesti to što govori. Pošto sam siguran da to ne želi, Dodiku bi bilo bolje da se okrene rješavanju stvarnih problema građana, a ne da se moramo raspravljati o njegovim ispadima – podvukao je Komšić.