KOMŠIĆ ODGOVORIO ČOVIĆU: “HNS vodi rusku propagandu protiv politike građanske BiH”

Demokratska fronta odbacila je optužbe takozvanog Hrvatskog narodnog sabora o promoviranju svakog govora mržnje i netrpeljivosti na jučerašnjem predizbornom skupu DF-a u Mostaru.

Mostarska organizacija DF-a kaže u izjavi da su Mostar, ali i bosanska javnost jučer imali priliku čuti ponovljene i naglašene poruke o Mostaru kao gradu od svih njegovih srpskih, hrvatskih, bosanskih i bosanskih građana. svi ostali građani Mostara, grada koji ne zaslužuje ili bilo kakve druge identitetske podjele.

– Ustrajnost HNS-a u predstavljanju takve politike kao politike mržnje i netrpeljivosti dio je sustavne propagande koja se godinama provodi protiv ideje građanske Bosne i Hercegovine kroz HDZ-ove medije – Mostarski DF navodi se u priopćenju.

Mostarska demokratska fronta također vjeruje da je HNS potpuno izgubio kredibilitet zastupajući europsku politiku, jer glavna stranka HNS-a, HDZ, djeluje u interesu ruske politike u Bosni i Hercegovini, uključujući i DF govori godinama. on to više puta potvrđuje, uklanjajući tako svaku sumnju u ispravnost političkog stava Demokratske fronte.

– Činjenica da DF inzistira i predlaže rješenja koja se tiču ​​izmjena izbornog zakona Bosne i Hercegovine u skladu s presudama Europskog suda za ljudska prava, dok HDZ ne želi ni čuti za provedbu provedba presuda, najbolji je dokaz tko je za europsku politiku, a tko protiv. Iz Europskog suda za ljudska prava, jer je za HDZ ruska politika iznad svake europske politike, čak i iznad interesa Bosne i Hercegovine da postane članica NATO-a – navodi se u priopćenju DF-a, koje poziva sve građane Mostara da ne upadaju u takozvanu prorusku propagandu. HNS i izađite na birališta kao slobodni građani i glasajte po vlastitoj savjesti.

– DF je prije dvije godine pobijedio HNS, a tek će HNS za dvije godine osjetiti poraz – poručili su iz Demokratske fronte.