Komšić pisao Joe Bidenu: BiH i SAD dijele višedecenijsko partnerstvo i prijateljstvo…

Povodom godišnjice terorističkog napada u SAD-u 11. septembra 2001. godine, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je predsjedniku SAD-a Joe Bidenu riječi podrške.

U njima se ističe da Bosna i Hercegovina i Sjedinjene Američke Države dijele višedecenijsko prijateljstvo i partnerstvo, saopćila je Press služba Predsjedništva BiH .

– Godišnjica stradanja nevinih žrtava u terorističkom napadu 11. septembra 2001. godine, prilika je da se podsjetimo na pravednu borbu za istinu i kažnjavanje zločinaca. Bosna i Hercegovina, takođe, ima bolne datume i shvata značaj godišnjica obilježavanja ovakvih tragičnih događaja i decenijama poslije, kako bi osigurali da se isti nikada nikome više ne ponove.

Teroristički napad u SAD-u bio je napad na demokratsko društvo koje se zalaže za mir, slobodu, sigurnost i prosperitet.

U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i u svoje lično ime, upućujem Vama i Vašem narodu SAD-a riječi podrške na ovaj veoma važan datum. Čvrsto stojimo uz svoje prijatelje!, poručio je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić predsjedniku SAD-a Joe Bidenu povodom godišnjice terorističkog napada u SAD-u, javlja Fena.