KOMŠIĆ ZADAO NOVU GLAVOBOLJU ČOVIĆU: “Podržavam najave gospodina Sattlera da u fokus stavi reformu izbornog zakonodavstva kako bi konačno dobili građansku državu”

Šef delegacije EU u Bosni i Hercegovini Johann Sattler govorio je danas za sarajevski portal “Klix”. Pozvao je bosanskohercegovačke političare da ubrzaju proces rješavanja 14 ključnih prioriteta utvrđenih u mišljenju Europske komisije. Između ostalog, Sattler je, ističući na što će se fokusirati povećani angažman EU-a u Bosni i Hercegovini u narednom razdoblju, naglasio da je za EU vrlo važno da naša zemlja nastavi raditi na pristupanju EU.

“Ne očekujemo da se sve riješi preko noći, ali očekujemo istinski angažman svih nivoa vlasti u BiH. Poseban fokus će biti na reformi izbornog zakonodavstva i ustava. Prilike odlaze i dolaze, a u ovoj godini je prilika za BiH. Na raspolaganju sam da pružim pomoć kako god mogu. U fokusu moraju biti stvari koje vas zbližavaju, a ne koje vas dijele”, poručio je Sattler.

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ubrzo je odgovorio putem službenog Facebooka profila, podržavajući najavu šefa izaslanstva EU u Bosni i Hercegovini.

“Podržavam najave g. Sattlera da u svoj fokus stavi reformu izbornog zakonodavstva, u skladu sa EU principima i 14 ključnih prioriteta, kako bi konačno dobili građansku državu, istakao je Komšić.