Elmedin Konaković oglasio se sinoć na svom Facebook profilu nakon izjave Jusufa Nurkića da Žarko Vujović i Konaković svojevremeno nisu mislili da je on dovoljno dobar da se bavi košarkom. Nurkić je izjavio za BHRT da je bio na probama u tuzlanskoj Slobodi i sarajevskoj Bosni, ali da su tada Vujović i Konaković poručili da nije dovoljno dobar da bude dio ovih ekipa.

Konaković je odlučio da se oglasi na Facebooku i poručio je da će na Nurkićevu izjavu odgovoriti nakon važne utakmice protiv Latvije koju naši košarkaši igraju u nedjelju. Ipak, odlučio je da otkrije samo jedan detalj.

“Možda samo jedan važan detalj. Nurkića je Trnovčević otkrio 2008. godine, a ja sam KK Bosna napustio 2007. godine. I nikada nisam bio predsjednik kluba, do 2007. godine sam bio direktor”, napisao je Konaković.

Nakon ove objave Konaković se oglasio i u komentarima, te je ušao nešto dublje u sve to.

“Ne radi se vjerovatno o lapsusu. Ljut je Juka od kad smo ga ružili kad je pobjegao iz reprezentacije, a nije se javio ljekarima ni direktoru. Ja sam tad bio predsjednik KSBiH. Druga je opcija da mu je menadžer Trnovčević rekao da ga je nudio, a to naravno nije istina. U mom vaktu sigurno nije”, dodao je Konaković.

sportsport.ba