Konaković poručio SDP-u i Našoj stranci: Sramota je ako se ne dogovorite!

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković osvrnuo se i na aktualnosti u Mostaru vezane za kandidaturu kandidata SDP-a Armana Zalihića za gradonačelnika, rekavši da nijedan pojedinac ili stranka nisu važniji od Mostara.

Konaković je na svom Facebook profilu napisao da će žig nositi onaj ko prekrši koncept 18 ruku, što bi na scenu trebalo donijeti novu politiku u mostarskoj politici, bosanskohercegovačku politiku.

“Novi zaplet nam dolazi iz Bh. bloka. Predugo smo čekali da bi se danas pojedincu davala važnost i zadovoljavale lične ili stranačke ambicije. Sramota je ako se ne dogovorite, ako ne napravite platformu, dokument, koncept. Ne radite to Mostaru”, napisao je Konaković na svom facebook profilu.

Podsjećamo, Arman Zalihić iz SDP-a danas je na prijedlog Prve mostarske stranke ušao u utrku za gradonačelnika Mostara. Tvrdi da je kandidaturu prihvatio jer vjeruje da samo on može pobijediti kandidata HDZ-a Marija Kordića.

Koalicijski partner SDP-a, Naše stranka, nazvala je ovaj korak izdajom, jer je BiH zajednički kandidat BH. Bloka bila Irma Baralija iz Naše strane. O svemu je govorila i Sabina Čudić, potpredsjednica stranke, koja je rekla da je SDP srušio BH. Blok u Mostaru.