Konaković: Secesija vodi u konflikt, to niko neće mirno posmatrati

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova BiH izjavio je večeras u Mostaru da nije iznenađen time da Milorad Dodik, predsjednik RS i lider SNSD-a ne mijenja retoriku.

– Kada smo govorili o toj novoj atmosferi, mi smo potvrdili da BiH ima bolju, novu, drugačiju atmosferu unutar Vijeća ministara BiH zbog same činjenice da je formirano historijski najbrže ikad u BiH i da smo usvojili budžet na Vijeću. To su dakle dvije stvari koje su se u BiH najbrže desile i to potvrđuje da smo opravdano govorili o novoj energiji koju ima Viječe ministara.

Nisam ni očekivao niti govorio da ćemo bilo koga prevaspitati niti da ćemo umanjiti neku retoriku koja nije ugodna mojim ili nekim drugim ušima.

Secesija u BiH, ko god o njoj govorio, Dodik ili bilo ko,vodi u konflikt i svi znamo da to vodi u vrijeme kojeg se nerado sjećamo.

Moja sugestija svim kolegama da se fokusiraju na svoj posao da poprave uslove života građana u BiH i da se takvim terminima ne služe, jer niko u BiH neće mirno posmatrati nikoga ko bi ponovo pokušao dijeliti ovu zemlju – rekao je Konaković.