Kosor prozvala Čovića: Šta sad veli domoljub i Dodikov jaran kojeg se poziva na Pelješki most…?

Reakcije nakon upućivanja zamolnice za procesuiranje hrvatskih generala u operaciji “Bljesak” ne stišavaju se, ali lider HDZ-a BiH Dragan Čović i dalje se ne oglašava.

Iz Zagreba i dalje stižu žustre reakcije, a povodom ove afere oglasila se i bivša premijerka Hrvatske i bivša predsjednica tamošnjeg HDZ-a Jadranka Kosor, koja je očito kao i mnogi drugi primijetila izostanak bilo kakve Čovićeve reakcije.

“I kaj o ovim zamolnicama iz BiH da se progone hrvatski generali veli domoljub i Dodikov jaran Čović kojeg se zove na Pelješki most kao skoro najzaslužnijeg čuvara europskih vrijednosti? Pozdrav iz Zagreba”, napisala je Kosor na Twitteru.

Kao što je poznato, na svečanosti organizovanoj povodom spajanja Pelješkog mosta nije bilo predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, a ni drugih političara zaslužnih za taj veliki projekt, poput bivše premijerke Jadranke Kosor.

No, Plenković nije propustio priliku da “ugosti” lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji je s najužim rukovodstvom stranke prodefilirao spojenim mostom.

“Znači, na spajanje mosta, građenog sredstvima EU, jer smo se za EU vrijednosti nekoć zalagali, bili su pozvani najzaslužniji. I šef stranke iz druge države, prijatelj onoga koji negira genocid i koji sam nije zucnuo na zabranu negiranja i presudu Mladiću”, puručila je ranije Kosor.