KRENULI NAPADI NA MESIĆA ZBOG PISMA BIDENU: “Zbog veleizdaje trebao bi pisati pisma u zatvorskim ćelijama!”

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić poslao je pismo američkom predsjedniku Joeu Bidenu s prijedlogom kako organizirati Bosnu i Hercegovinu na građanskoj, a ne na nacionalnoj osnovi, što je izazvalo ispad među takozvanim hrvatskim pristašama tzv. Herceg-Bosne.

Iako Mesićevo pismo Bidenu još nije objavljeno, paradržavne pristaše Herceg-Bosne ranije su optužile bivšeg hrvatskog predsjednika za izdaju hrvatskih nacionalnih interesa.

Među prvim govornicima, Marijan Knezović, politički aktivist iz Mostara, održao je vrlo kritičan govor za portal “Direct” o Mesiću i njegovom pismu nepoznatog sadržaja.

“Stjepan Mesić je očito dobro upoznat s onom kako je bolje da izumre selo nego običaji. Tako su otvorena pisma već više od 50 godina omiljena forma Stjepana Mesića za napade na izborena prava i interese Hrvata. Tako se još davne 1967. u otvorenom pismu, objavljenom u ‘Vjesniku’, obrušio i na potpisnike Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika, koje je usporedio s teroristima i javno pozvao tužiteljstvo na pokretanje kaznenih postupaka protiv potpisnika. Sad svi, naravno, vide koliko je to bilo nisko, antidemokratski, anticivilizacijski i antiznanstveno. Tako će se uskoro gledati na ovakve i slične fakturirane škrabotine. Kad je uvidio da bi to moglo biti probitačno, Mesić se svojih stavova iz 1967. nonšalantno odrekao”, kazao je Knezović.

Smatra da je Mesićev prijedlog dijametralno suprotan Dejtonskom sporazumu koji osigurava mir.

“Ne bih rekao kako je ovo Mesićev posljednji stav o uređenju BiH. Kao i u slučaju iz 1967. godine, Mesić bi se ponovno mogao predomisliti ako procijeni da je to politički probitačno. Zato se ne bih iznenadio da pri proglašenju republike Herceg-Bosne ponovno zapjeva, recimo gangu”, rekao je Knezović, koji dodaje da “svakom svojom izjavom Mesić hrani Hrvatsku lekcijama iz kojih su Hrvati već naučili kako takvog ne trebaju birati više nikada”.

“No, s obzirom na to da imamo hrvatsku državu, ogroman je problem, a nažalost ne i presedan, da Stjepan ne pjeva, ne piše pisma i ne priča viceve u zatvorskim ćelijama. Tu u ozbiljnim državama završavaju profesionalni veleizdajnici i ratni profiteri”, zaključio je Knezović.