Kristijana Iličića pojedinci kritikovali jer je posjetio džamiju, on poručio: Upoznajte svijet, ne bojte ga se

Hrvatski pustolov i travel bloger Kristijan Iličić sa suprugom Andreom obilazi Bosnu i Hercegovinu, a nakon Ljubuškog i Mostara zaputili su se u Kraljevu Sutjesku.

Kako je otkrio svojim pratiteljima, Andreina baka živi u Kraljevskoj Sutjeskoj, a nakon kratkog odmora krenuli su u obilazak turističkih i povijesnih znamenitosti u ovom kraju.

Kristijan je najprije posjetio džamija sultana Mehmeda II. Fatiha koja se smatra najstarijom džamijom, ali i najstarijim sačuvanim objektom iz osmanskog razdoblja u Bosni i Hercegovini.

Međutim, nakon posjeta podijelio je i poruku iz inboxa u kojem ga je jedna pratiteljica kritizirala što posjećuje džamiju u Kraljevoj Sutjesci.

“Da, a nakon džamije idem u crkvu… Ljepota je u različitosti, a i u poštivanju svih religija i svih ljudi bez obzira na nacionalnost, boju kože ili vjersko opredijeljene”, napisao je Kristijan i nastavio svoj obilazak do Franjevačkog samostana i crkva sv. Ivana Krstitelja.

Obilazak su završili posjetom, kraljevskom gradu Bobovcu.

“Poštujte ljude oko sebe i oslobodite se mržnje i negative. Putujte i upoznajte svijet bez ikakvih predrasuda, nemojte ga se bojati…”, poručio je Kristijan, prenosi Klix.