“Utvrđivanje istine o svim nevinim žrtvama genocida i drugih ratnih zločina temeljni je preduvjet za budući dijalog u našoj zemlji. Čini se danas vrlo udaljenim i nezamislivim, ali dolazi vrijeme depolitizacije ove priče.

Ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Krivić danas je u Memorijalnom centru Srebrenica. kao i mjesta na grobljima Stari grad i Kazani, na kojima su sahranjivani ukopani u zločinima počinjenim na području Srebrenice prije srpnja 1995. godine.

“Danas sam posjetio ova mjesta i imao priliku razgovarati s direktorom Memorijalnog centra Emirom Suljagićem i kustosom Azirom Osmanovićem o važnosti istraživačkog rada na zločinima počinjenim prije jula 1995. godine, što često uskače u priču o Srebrenici. Prihvaćam njihovu želju da povežu našu prošlost, sadašnjost i budućnost s generacijama u obrazovnom sustavu. Mladi ponekad puno bolje razumiju tu povezanost, što vidim u intenzivnom radu sljedeće generacije istraživača u Memorijalnom centru. “, Rekao je ministar Krivić.

Ovom prilikom naglasio je važnost sistemskih institucija, posebno odnos obrazovanja prema Srebrenici.

Uništavanje i izdaja, onda priznajemo da je to ono što čeka cijelu zemlju. Stoga je važno reći da se nikada nećemo predati, Srebrenica je naša odgovornost, tamo gdje se vraćamo.