Larry King, legendarni američki voditelj, umro je u 87. godini

Preminuo je u subotu u medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu, prema mreži Ora Media, čiji je suosnivač.

Iako uzrok smrti nije otkriven, CNN je izvijestio da je prethodno bio hospitaliziran s COVID-19.

King je imao tisuće intervjua s predsjednicima, svjetskim čelnicima, poznatim osobama i običnim ljudima, a u američkim je elektroničkim medijima više od 60 godina.
Ora Media je u izjavi rekla: “Smatrao je da kratka pitanja obično daju najbolje odgovore i nije se prevario u tom uvjerenju.”

King je pedesetih počeo kao radio i televizijska kuća na Floridi. Njegovu nacionalnu izložbu 1980-ih na kraju bi organiziralo više od 250 članova koji traže tjednu publiku između tri i pet milijuna.

Od 1985. do 2010. King je vodio televizijsku emisiju na CNN-u pod nazivom “Larry King Live” s više od 6000 epizoda.

Dobitnik je nekoliko nagrada za svoj rad, uključujući dvije nagrade Peabody i Emmy. Uvršten je u Radio kuću slavnih 1989. godine.

King je imao tisuće intervjua i poznat je po teško dostupnim gostima, uključujući Marlona Branda, koji je 1994. poljubio Kinga u zrak. S njim je razgovarao pjevač Frank Sinatra, koji je to rijetko radio. intervjui.

King je rekao da je glumac Jackie Gleason prvi put napravio Sinatru u trosatnoj radio emisiji 1960-ih. 1988. King je napokon dao posljednji Sinatrin televizijski intervju.

Intervjuirao je sve, od američkih predsjednika do najpoznatijih svjetskih diktatora. Opisao je Muammara Gadafija kao “najgoru” osobu sa kojom je razgovarao.

King je rođen 1933. u Brooklynu u New Yorku, gdje je i odrastao.