Lideri RS pred patrijarhom potvrdili jedinstvo u negiranju genocida

Sastanak patrijarha srpskog Porfirija sa predstavnicima institucija i liderima političkih stranaka iz RS održan je sinoć u Doboju.

Sastanku, koji je održan u Vladičanskom domu, prisustvovali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović, Socijalističke partije Petar Đokić, DNS-a Nenad Nešić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, NDS-a Darko Banjac, NDP-a Dragan Čavić i SPS-a Dragutin Škrebić.

– Samo unutrašnji dogovor domaćih političkih struktura može prevazići ovo stanje koje nam je bivši visoki predstavnik Valentin Incko ostavio, otišao svojoj kući i što ga je baš briga za politički haos koji je ostavio u Bosni i Hercegovini. On je nanio ogromnu štetu u unutrašnjim odnosima, rekao je u izjavi BN TV predsjednik PDP-a Branislav Borenović i dodao da i politički predstavnici drugih naroda moraju shvatiti koliko je ova situacija ozbiljna i da ovo nikome ne ide u prilog.

Predsjendik DNS-a Nenad Nešić je nakon sastanka s patrijarhom, rekao je da je potvrđeno jedinstvo u opstanku i zaštiti Republike Srpske.

– Međutim, mi opozicioni lideri smo rekli da se mi ne slažemo načinom kako se vodi Republika Srpska, da nam se ne sviđa stanje u kojem se nalazi Republika Srpska, rekao je Nešić u izjavi BN TV.

Dodao je da se ovo jedinstvo koje je na snazi ​​odnosi samo na pitanje nametanja tzv. Inzkovog zakon.

– Smatramo da vrijeme nametanja rješenja davno prošlo i da svako nametnuto rješenje nije dobro – rekao je Nešić.