“Malo si mi zelena” – Mijatović vicem odgovorio Efendiću i Emriću: Pita jedna žaba drugu…

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović u petak navečer je najavio da će se osjetiti odgovor SDP-a zbog glasanja za državne delegate. Kazao je kako nije on jedini koji je šutio u SDP-u jer su poštovali stav predsjednika, a onda istakao da sad ide nova tura, nova avantura.

– Spremite se, kazao je Mijatović te dodao kako će u već u ponedjeljak imati raspravu.

– Slijedi vrlo oštar, jak i brutalan odgovor prema onima koji su postupali mimo dogovora. Ovo je moguće da se desi kad se bezuslovno vjeruje ljudima sa kojima pravite koaliciju, kazao je on i direktno prozvao NES i SBiH. Nakon tuga su uslijedile reakcije iz ovih stanaka, preciznije od predsjednika SBiH Semira Efendića i Jasmina Emrića, zastupnika NES-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Nakon njih ponovo se oglasio Mijatović te im odgovorio vicem.

“Čitam ove “stavove” i “principe” kao odgovor na ono što rekoh i pade mi vic na pamet: Pita jedna žaba drugu: ‘Jesi dobro? Malo si mi zelena.

Nije loš vic za jednog “nazovi” političara, koji je “predao” državu Dodiku!”, napisao je Mijatović na Twitteru.

Naime, Efendić je u svom odgovoru naveo kako je “jedan nazovi političar je na televiziji govorio kako je navodno SBiH nekoga izdala jer nije podržala kandidate njegove stranke u kandidaturi za Dom naroda BiH”, dok je Emrić naveo kako “Mijatović nije predlagao crvene linije dok su predavali Dodiku vlast”.