Maske padaju: Muharem Bazdulj izabran u Upravni odbor Radio-televizije Srbije!

Kniževnik i novinar, rođeni Travničanin Muharem Bazdulj izabran je u Upravni odbor Radio-televizije Srbije, jednom od glavnih medija aktuelnog prvaka Srbije Aleksandra Vučića i njegove Srpske napredne stranke.

Dernečili sa negatorom genocida: Sa Handkeom “Romaniju” zapjevao i Muharem Bazdulj
Kako prenosi nova.rs, Bazdulja je u UO RTS-a imenovalo Regulatorno tijelo za elektronske medije (REM). S obzirom na to da Vučić u potpunosti kontroliše RTS, može se zaključiti da je Bazdulj prošao “sigurnosne” provjere sa desetkom.

Podsjećamo, Bazdulj već godinama živi i radi u Beogradu, a u žižu bh. javnosti došao je početkom maja kada je po Bosni i Hercegovini sav ushićen uz svog svojevrsnog socijalnog mentora reditelja Emira Kusturicu dernečio sa austrijskom knjževnikom Peterom Handkeom, negatorom genocida.

Nakon kritika iz domovine, Bazdulj je za pojedine medije u bh. entitetu Republika Srpska i Srbiji govorio kako “Sarajevo mrzi patološki i histerično”.

– Za sarajevsku masovnu histeriju po medijima i društvenim mrežama ne mogu reći da me iznenadila, pošto pamtim slučaj Vuka Bačanovića i sasvim recentan slučaj Ivane Marić, kada se desio sličan džumbus zbog jednog benignog statusa na Facebooku, odnosno još benignije konferencijske dosjetke.

Ipak, da ovako nešto, privatno druženje uz muziku i pjesmu, odnosno pjevanje ljubavne pjesme koju izvodi bošnjački pjevač, koji se posljednjih decenija isprofilisao kao jedan od simbola Sarajeva, a skupa sa književnim nobelovcem i dvostrukim dobitnikom kanske “Zlatne palme”, može biti povod za linč, to mi baš i nije palo na pamet – kazao je tom prilikom Bazdulj.