MEDIJI U SRBIJI, KAKO JE DRAŠKO PORAZIO DODIKA: Nije Stanivuković imao Audije, BMW-ove, nije imao gorile oko sebe, ali…

Ono što je pokazao Stanivuković, jeste da je dio naroda, da osjeća njegove probleme i osluškuje šta želi.

Draško Stanivuković bio je jedan od najnapadanijih poslanika u parlamentu RS. Beskompromisno se borio protiv režima Milorada Dodika, čije afere je razotkrivao javnosti u BiH. Na kraju, svi ti napadi, provlačenje kroz medijsko blato, fizički nasrtaji, prostačka vrijeđanja, ispostavilo se, donijeli su samo popularnost Stanivukoviću. Pokazalo se da su građani Banjaluke prepoznali novo lice u politici, iskrenost i doslednost u stavovima, tj. sve ono što je nedostajalo aktuelnom režimu.

Ono što je pokazao Stanivuković, jeste da je dio naroda, da osjeća njegove probleme i osluškuje šta želi. Nije se ponašao kao odnarođene političke elite, kojima su puna usta patriotizma i brige za državu, a usput pune svoje džepove, piše Direktno.rs.

Skroman, tih, uvijek nasmijan, pristupačan, Stanivuković ima sve kvalitete jednog atipičnog političara. Tako je koncipirao i kampanju. Kao što se može vidjeti, bio je u direktnom kontaktu sa biračima, svojim sugrađanima. Na biciklu, obilazio je dijelove Banjaluke, i nema mjesta gde nije srdačno pozdravljen i dočekan.

– Hvala svima na podršci. Ja sa ove govornice mogu da poručim da je danas, nakon 22 godine u Banjaluci, pobedio čovek i ono ljudsko u njemu. Sve one vrednosti za koje smo se zalagali svih ovih meseci i godina. Jednom sam rekao da sve što danas radimo, knjiži se gore i vrati se kad treba, a to je za naš grad Banjaluku, za celu Republiku Srpsku upravo 15, novembar. Ovo je najsrećniji dan u našoj modernoj istoriji – rekao je Stanivuković u prvom obraćanju nakon izbornih rezultata.

Nije Stanivuković imao Audije, BMW-ove, nije imao gorile oko sebe, za razliku od Dodika. Pričao je jednostavnim jezikom naroda, nije mu obećavao kule i gradove, nije mu nudio megalomanske projekte. Stanivuković je pratio samo svoj mladalački san. Od malena je želio da se bavi društveno korisnim radom i politikom. Građani su prepoznali da za njega politika nije profesija i biznis, već san, ideje, riječ, obaveza. Sve ovo je preporučilo mladog Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke.

– Ovo je poruka svim našim građanima koji su zbog nakaradne politike pobegli odavde, da mogu da se vrate, da ulažu i žive u Banjaluci. Ovo će biti politika puna razumevanja. Svaki čestit čovek koji trenutno negde radi, ostaće da radi. Ove promene će definitivno prijati svakom – konstatovao je Stanivuković nakon pobjede.

Osvježilo je i u Republici Srpskoj, prije toga i u Crnoj Gori. Pokazalo se da prijatelji Aleksandra Vučića u regionu i svijetu, padaju sa vlasti, jer je narod umoran od korupcije, kriminala, demagogije, nasilja, primitivizma svake vrste.

Političari poput Stanivukovića bude nadu da će uskoro osvežiti i u Srbiji.