Mehmedović: Saberi se Dragane Čoviću, ti si sljedbenik politika ‘fildžan’ države

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine reagirao je na svom Facebook profilu na izjave predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića i pozvao ga da se “sabere”.

Njegov tekst prenosimo u cjelosti:

Čović govori o fildžan državi – on koji je kao HDZ-ovac sljedbenik politike Tuđmana, Šuška, Bobana, Miloševića i Karadžiča koji su velikodržavnim projektima trojne podjele BiH stvaranjem RS i “Herceg Bosne” bili idejni tvorci fildžan države za Bošnjake koja bi Bošnjacima značila palestinizaciju, Gazu i Zapadnu obalu. To vam je bio plan.

Šta je Čoviću HR HB? Zar to nije bio hrvatski fildžan za hrvatsku džezvu. Hrvatski i srpski fildžani su imali džezve u Hrvatskoj i Srbiji. Samo bošnjački ne bi imao svoju džezvu već bi vi sipali na dozu kao palestincima. Šta ti je 7 tačka proglasa HNS-a od 19. februara nakon propadanja pregovora o izbornom zakonu? Saberi se i prisjeti.

“Čuvajte fildžan RS”, tvoja je poruka. U prevodu, čuvajte šansu za trenutak da napravimo treći “fildžan” entitet. I da Bosance natjeramo u njihovu fildžan državu – etnički su očišćeni iz srpskog i hrvatskog fildžana, stvar je završena – ostaje formalni dio – da EU koja je prva ponudila podjelu BiH, pristane da dovrši posao. E neće moći