Mektić komentarisao SNSD-ov propagandni spot: Ja ću RS braniti, ali ako u njoj nema Dodika

Milorad Dodik je sinoć, nakon što je Inzko nametnuo zabranu negiranja genocida, objavio propagandni videosnimak u kojem poziva građane Republike Srpske da se odbrane. Na ovo je negativno reagovala opozicija u tom entitetu, a među njima i Dragan Mektić, prenosi portal Klix.

Generalni stav opozicije u RS-u je taj da je Milorad Dodik krivac za dešavanja u Bosni i Hercegovini te da je on natjerao Valentina Inzka da iskoristi bonske ovlasti.

Slično misli i zastupnik u Parlamentu BiH Dragan Mektić koji kaže još i da je Milorad Dodik uništio Republiku Srpsku svojim postupcima.

“Ja ću Republiku Srpsku braniti, ali samo da tu nema Milorada Dodika. Ako on tu bude ne možemo je odbraniti jer ju je on i doveo u stanje propasti. Kraj priče”, napisao je Mektić nakon što je vidio Dodikov propagandni snimak kojim poziva na borbu za Republiku Srpsku.

Osim pozivanja na odbranu RS-a, Dodik je najavio i disoluciju i otcjepljenje entiteta, a ta ideja je također ostala osamljena među opozicijom. Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović je takvu ideju ocijenio kao neozbiljnu i neodgovornu.