Mijatović: Ja sam ponosni Srbin koji je za ideju jedinistvene BiH uradio više nego 80% političara iz RS-a i Sarajeva, neću dozvoliti da zavade mene i Edina

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, rekao je na radnom sastanku Pokreta za državu da će javno imenovati sve one koji stavljaju osobne mandate ispred budućnosti BiH.

Kaže da takvih pojedinaca ima u svim strankama, ali kaže da Pokret za državu neće biti mjesto gdje se traži nova prilika za krađu.

– Ima ih u svim strankama, u mom SDP-u, u SDA, DF-u, Platformi za progres i drugima koji danas jesu, ili nisu tu. Pokret za državu neće biti mjesto gdje će pojedinci gledati ličnu korist, tražiti prilike ta novu pljačku. Mi jednostavno nismo ti i ako ne uspijemo moje dijete neće živjeti u BiH, a treba da odu i druga djeca jer neće biti budućnosti, rekao je Mijatović.

Kaže da ideološke razlike, barem što se Republike Srpske tiče, treba ostaviti po strani. Kao dobar primjer navodi saradnju sa Edinom Ramićem, članom SDA, odnosno ideološki suparničke stranke Mijatovićevog SDP-a.

– U prošloj kampanji između nas je palo puno teških riječi. Zreli smo ljudi, to smo ostavili iza sebe jer bez jedinstva u RS svih onih kojima je stalo do BiH mogli bismo ostati bez države. Čim smo se ujedinili upalile su se crvene lampice u svim strankama jer pojedinci samo žele nove mandate a da ne rade ništa, kazao je on.

Kaže kako će se sa onima koji samo žele nove mandate obračunaviti uz pomoć istine.

– Istinom ću se obračunati s njima, brutalno ću u javnosti govoriti o njihovim namjerama. Ja sam ponosni Srbin iz Banje Luke koji je za ideju jedinstvene BiH uradio više nego 80 posto političara iz Sarajeva i RS-a. Neću nikome dozvoliti da opet zavadi mene i Edina, Jusufa, Acu, Mirsada ubjeđujući nas da ne možemo zajedno. Moramo, jer samo tako BiH može opstati, ističe Mijatović.