Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, oglasio se na Facebooku pružio podršku predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću u borbi za građansku državu.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

– Na samom početku želim iskazati punu podršku Željku Komšiću u borbi za građansku državu!

Interesantna je panika i nervoza na izjavu Željka Komšića od strane onih koji su postali multimilioneri isključivo zahvaljujući konstitutivnosti i činjenici da zbog iste najgori među nama vode državu samo zato što su Srbi, Bošnjaci ili Hrvati, a ne zato sto su kvalitetni, stručni, sposobni i čestiti.

Potpuno stojim iza koncepta građanske države jer je vrijeme da nakon skoro tri decenije nakon ratnih sukoba postanemo normalna država poput svih evropskih zemalja.

Građansko nije unitarno, građansko nije anti srpsko, anti hrvatsko ili anti bošnjačko.

Građansko je evropsko!!!

Građansko je zapravo bensedin i protuotrov za sadašnje stanje, to je zapravo jedini način za uspostavu sistema vrijednosti koji znači napredak, to je jedini lijek za velike Srbe, Bošnjake i Hrvate koji su pod plaštom konstitutivnosti opljačkali konstitutivne za čije interese se kao bore.

I umjesto što konstitutivni milioneri traže da Visoki predstavnik smijeni Željka Komšića, ja istog pozivam da nametne Zakon o provjeri imovine svih političara u BiH i da vidimo svakog pojedinačno konstitutivnog zaštitnika odakle milioni od državne plate kakva je to konstitutivna magija – napisao je Vojin Mijatović.