Mijatović p(r)ozvao Schmidta i Tužilaštvo BiH: Dodik radi protiv BiH, ali da vidimo ko je od “patriota” još gori od Dodika

Donošenjem Zakona o nepokretnoj imovini u Narodnoj skupštini Republike Srpske, čije je donošenje ukinuo visoki predstavnik Christian Schmidt, manji Bh. enitet je pokušao ozakoniti oduzimanje državne imovine od BiH. No, ono o čemu se manje govori je da ni u Federaciji BiH nisu imuni na eksproprijaciju državne imovine, iako se većina političara “zausti” o BiH i njenom postojanju.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović ukazao je na ovu kontradiktornost, pa čak i licemjerje, podsjetivši da se o tome oglasio i njegov stranački kolega Irfan Čengić.

– Poziv visokom predstavniku u BiH i Tužilaštvu BiH

Bez odlaganja pozivam Christiana Schdmita visokog predstavnika u BiH da poništi sporne zakone kojima je vršena ova zloupotreba.

Pozivam Tužilaštvo BiH da odmah bez odlaganja pokrene po službenoj dužnosti krivične postupke protiv svih koji su zloupotrebili zakonska rešenja i učestvovali u otimanju imovine Bosne i Hercegovine.

Posebno je interesantno otimanje zemljišta i šume na Bjelašnici. Tužilaštvo će kada pokrene istragu biti šokirano koliko je političkih funkcionera uključeno u ovu malverzaciju sa državnom imovinom.

Također šokantno je da vidimo ko je našoj državi oteo izlaz na more i upisao na opštinu Neum, u kojoj se ne sme istaći zastava BIH.

Dodik radi protiv BiH, ali da vidimo ko je od “patriota” još gori od Dodika – poručio je Mijatović.