Mijatović se “okomio” na Salkića: Da ti nije para iz Ministarstva za izbjeglice ne bi bio potpredsjednik mjesne zajednice, a kamoli RS-a

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović uputio je oštar odgovor Ramizu Salkiću iz razloga što “puno priča”!

Nakon što je potpredsjednik entieta Republika Srpska, Ramiz Salkić rekao da bi bilo apsurdno napustiti zakon o zabrani negiranja genocida, SDP-ov potpredsjednik Vojin Mijatović burno je reagirao na svom Facebooku profil.

Prvo je istakao da je nana Fata Orlović iz Konjević Polja najbolje opisala Ramiza Salkića, pa kaže da o njemu ne mora puno pričati.

– Da ti nije para iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica FBIH ne bi bio ni potpredsjednik mjesne zajednice, a kamoli potpredsjednik Republike Srpske. Kada pričaš o glasovima reci javnosti da sam ja u Banjoj Luci imam duplo više glasova nego tvoja čitava stranka plus DF i ostali sateliti zajedno, a o broju glasova koji SDP BiH ima u Banjoj Luci možete samo sanjati, napisao je Mijatović.

Konačno, rekao je Ramizu Salkiću da za njega glasaju i da ga podržavaju svi građani Bosne i Hercegovine, a jesu li Srbi, Bošnjaci, Hrvati ili drugi, kaže, to nije normalno ni važno ni za koga osim za Bakira Izetbegovića, i njegovim koalicionim partnerima Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću.