Milanović: Izmjena izbornog lopovluka u BiH je bankarska garancija, moram se boriti za elementarna prava Hrvata

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović učestvovao je na obilježavanju 31. godišnjice osnivanja 2. gardijske brigade Gromovi i dodjeli beretki pripadnicima 2. mehanizirane bojne Gromovi.

Nakon toga je dao izjavu za medije.

Govorio je o proširenju NATO saveza te je rekao da on i premijer Hrvatske Andrej Plenković trebaju biti jedinstveni. “Tada bi nas shvatili ozbiljno.”

“Ja nemam izbora, moram se boriti za elementarna prava Hrvata u BiH”, kazao je Milanović.

Odgovorio je i Jandrokoviću.

“Odgovaram grubo onima koji vrijeđaju i provociraju, drago mi je za taj suzdržani ton. Ali to me neće uspavati. O čemu se radi? Nije pitanje mudrosti, već nacionalnih interesa. Ja predstavljam Hrvatsku i Hrvate. Neodgovorno je da neko ko vodi hrvatsku državu ne koristi sve instrumente koji mu stoje na raspolaganju. Izmjena izbornog lopovluka u BiH je bankarska garancija.”

“Rusija me se ne tiče, ja pomažem sebi”, dodao je referirajući se na izjave predsjednika sabora.

“Mi se ponašamo kao da nismo država. Nisam mudar, prijek sam, nagao, neobuzdan, ali borim se za svoje, a ti mudruj i idi u Finsku na izbore”, poručio je Milanović.

“Nisam ja mudrac, starac, već hrvatski predsjednik”, dodao je.

Kazao je da nema nikakvih informacija o Hrvatu kojeg su zarobili Rusi.

Hoće li Slovenija blokirati Hrvatsku za Schengen?

“Ha, zeznut će sebe. Uvijek kada dolazi neka lijeva vlada i kad dolazi s impulzivnom podrškom, želi biti nacionalna. Žele pokazati da su Slovenci i da nisu mekani. Meni su Slovenci najbliži”, rekao je.

“Fince je naprosto nemoguće šokirati. Oni su introvertirani, to je dobro”, rekao je, prenosi Index.