Milanović ponovo provocira BiH: “Najuspješniji su borbi protiv korone – niti je ko bolestan, niti se vakcinišu”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio je Istru i tom prilikom komentarisao je borbu protiv koronavirusa, posebno u Bosni i Hercegovini.

Rekao je prije svega da hrvatska vlada, kao i svi drugi, rade na epidemiji koronavirusa, a zatim naglasio da je Bosna i Hercegovina u tom pogledu doista posebna.

“I sve su vlade jednako uspješne i neuspješne. Po cijeloj Europi, po cijelom svijetu. Naravno, najuspješniji su u Bosni i Hercegovini, gdje niko nije bolestan, niko ne umire, niko nije u bolnicama, niko o tome ne govori, niko nije cijepljen. To je to”, rekao je Milanović, piše Dnevnik.hr.

Jasno je da je bio ironičan s ovom izjavom o našoj zemlji, s obzirom na to da je poznato da Bosna i Hercegovina na polju cijepljenja znatno zaostaje za zemljama regije, Europe pa i svijeta.

Štoviše, ovo nije prvi put da je Milanović dao kontroverznu izjavu o Bosni i Hercegovini.

Poznato je da je prije dva mjeseca gostujući na jednoj od hrvatskih televizija ponovo govorio o našoj zemlji i tom prilikom rekao da je “građanska BiH daleki san i da je to lijepa stvar, ali prvo sapun, pa onda parfem”.

Mnogi su dužnosnici u Bosne i Hercegovine oštro su reagovali nakon ove izjave, nazvavši je ksenofobičnom i rekavši da zaoštrava odnose između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.