Ministar unutrašnjih poslova Srbije se pita: Zašto je skandiranje Ratku Mladiću dovoljan razlog za prekid fudbalske utakmice, a klicanje Naseru Oriću nije

Kada navijači Novog Pazara koji uzvikuju “Vučiću pederu” to nije razlog za prekid utakmice, poput skandiranja “Kosovo je pored Srbije” ili “Alija, Alija, mi smo tvoja armija”, također nije razlog za prekid utakmice, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarišući odluku delegata takmičenja Super lige da se fudbalski meč između Partizana i Novog Pazara prekine zbog skandiranja navijača Partizana “Nož, žica, Srebrenica” i isticanja zastave sa likom generala Ratka Mladića, prenosi Kurir.

– Skandiranje navijača Partizana “Nož žica, Srebrenica” jeste po mom dubokom uvjerenju dovoljan razlog da se meč prekine, ali zašto skandiranje “Žuta kuća” nije dovoljan razlog za prekid meča? Zašto je skandiranje Ratku Mladiću dovoljan razlog za prekid fudbalske utakmice, a klicanje Naseru Oriću nije – upitao je Vulin.

– Organizator Super lige mora da odredi jasna pravila koja važe za sve i koja ne dozvoljavaju donošenje odluka pod pritiskom, i zato ću pozvati na sastanak direktora takmičenja da se i ovo pitanje riješi. Pravila su ili ista za sve ili nisu pravila”, poručio je ministar unutrašnjih poslova.