Monstruozna izjava Rajka Vasića: “Ma kakav suživot, da sam mogao ja bih njih pobio ne znam koliko”

Član Glavnog odbora SNSD-a i bivši sekretar te stranke Rajko Vasić gostujući u jednom podcastu dao je monstruoznu izjavu i ponovo šokirao bh. javnost.

Vasić je kazao da je pomirenje u Bosni i Hercegovini nemoguće uz zastrašujuću konstataciju.

“Bosna i Hercegovina, pomirenje, suživot, Bog-otac… ma kakvo pomirenje, ja sam njega klao i on mene. O kakvom pomirenju mi pričamo i o gradnji zajedničke države, pa da sam mogao, ja bih njih pobio ne znam koliko”, kazao je Vasić.

Vasić je ovo izjavio gostujući na podcastu “Granica postoji”, koji je se emituje u programu javnog emitera RTRS-a, prenosi Klix.

Podcast je lansiran u sklopu istoimene kampanje SNDS-a koja je za cilj imala davanje podrške podršku predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku, nakon što su zabranjeni protesti ispred državnog suda i tužilaštva koji su trebali biti održani nakon optužnice protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika.

Ovo nije prvi put da Vasić uznemirava bh. javnost.

Prije dvije godine prijetio je miniranjem zgrade BHRT-a, a koliko je poznato za to nikada nije procesiran.

Poznati negator genocida je izazvao gnjev javnosti i 2018. godine. Tada je Bošnjacima je prijetio novim genocidom. Iako je SIPA vršila provjere, Vasić nije sankcionisan, a on je nakon spornog tvita objavio niz poruka mržnje kojima negira genocid u Srebrenici.