MUP RS nakon Doboja i Prijedora u akciji: Nova kazna za isticanje zastave s ljiljanima…

Licu čiji su inicijali M.M. koji je u Istočnom Novom Sarajevu zatečen kraj vozila na kojem je istaknuta zastava Armije BiH izdat je prekršajni nalog, saopćeno je u ponedjeljak, 7. augusta, iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo u nedjelju, 6. augusta, prijavljeno je da je na putničkom vozilu u Spasovdanskoj ulici istaknuta zastava Armije BiH.

“Policijski službenici su na licu mjesta zatekli lice inicijala M.M, te su mu izdali prekršajni nalog po članu sedam Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske”, navedeno je u saopćenju Policijske uprave.

Podsjetimo, u Prijedoru i Doboju su u subotu, 5. augusta, prekršajno sankcionirana dva lica zbog isticanja zastave s ljiljanima na automobilima.

Prijedorska policija uručila je prekršajni nalog licu čiji su inicijali S. D. iz Novog Grada, postupajući po prijavi da se na magistralnom putu Sanski Most-Prijedor u mjestu Koprivna kreće kolona vozila i da je na jednom od njih istaknuta zastava s ljiljanima.

Policija u Doboju sankcionirala je lice sa područja ovog grada čiji su inicijali S.M. za koje je utvrđeno da je na vozilu “Lada” istaklo zastavu Federacije BiH koja je zabranjena odlukom Ustavnog suda BiH od 2007. godine, rečeno je iz Policijske uprave Doboj, piše Radiosarajevo.ba.