Muzaferija nakon nezaboravnog vikenda najavila još bolje rezultate: Navijajte za mene!

Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija nalazi se u životnoj formi i u posljednje vrijeme ispisuje historiju skijanja naše države.

Iza 24-godišnje Visočanke nevjerovatan vikend u švicarskoj Crans Montani, gdje je u petak bila 18. u spustu, subotu je okončala kao četvrtoplasirana u drugom spustu, a danas je zauzela 16. mjesto u utrci superveleslaloma.

“Iza mene je jako dobar vikend. Nezaboravan vikend za moju karijeru i bh. skijanje. Počeli smo s 18. mjestom u spustu u petak. To mi je omogućilo dobar startni broj u subutu i doskijala sam do nevjerovatnog 4. mjesta, samo 11 stotinki iza Gut-Behrami na postolju. Prvi put sam išla na proglašenje najboljih, bilo je baš super”; rekla je Muzaferija, za Klix i osvrnula se na današnji nastup u superveleslalomu.

Startala je među posljednjim takmičarkama s brojem 46, staza je već bila dosta potrošena i u lošem stanju, ali napravila je novi podvig i stigla do bodova.

“Nažalost, startala sam s visokim startnim brojem 46, staza je bila popustila, ali sad se osjećam puna samopouzdanja i sigurna na skijama. Samo sam o tome razmišljala i znala sam da može biti dobar rezultat. Završila sam 16., a to je drugi najbolji rezultat u mojoj karijeri u ovoj disciplini”, rekla je Muzaferija, koja je današnjim plasmanom izborila povoljniju poziciju pred naredne utrke.

“Sada bih trebala startati u prvih 30 narednog vikenda u Super G utrci u Italiji. Pokušat ču ostvariti još bolje rezultate i plasirati se u finale Svjetskog kupa i u ovoj disciplini”; istakla je bh. skijašica.

Za kraj je poslala poruku svim fanovima.

“Hvala vam što me pratite i navijate za mene. Nadam se da ću u narednih nekoliko sedmica ispisati novu historiju bh. skijanja i da ću vas sve učiniti ponosnim. Navijajte za mene!”, poručila je na kraju Elvedina.

Trenutno je Muzaferija na 58. mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 102 boda. U poretku spusta je na visokom 23. mjestu sa 69 bodova, dok u Super G-u zauzima 29. mjesto sa 33 boda.