Nacionalistički ispad: Novinarka BHRT-a izvještavala iz Beograda, muškarac ušao u kadar i povikao “Ratko Mladić”

Sinoć su u Beogradu održani protesti na koje je pozvala opoziciona lista “Srbija protiv nasilja”, a zbog sumnje u izbornu prevaru tokom nedjeljnih izbora.

Novinarka BHRT-a Larisa Omerčić je izvještavala s protesta, kada je u kadar ušao maskirani muškarac koji je pokazao tri prsta i povikao “Ratko Mladić”.

<script type=”text/javascript” src=”//services.brid.tv/player/build/brid.min.js”></script><div id=”Brid_02995625” class=”brid” itemprop=”video” itemscope itemtype=”http://schema.org/VideoObject”></div><script type=”text/javascript”> $bp(“Brid_02995625”, {“id”:”38965”,”width”:”626”,”height”:”356”,”video”:”1508652”,”autoplay”:0,”shared”:true});</script>

Poklič muškarca koji je slavio presuđenog ratnog zločinca uslijedio je nakon što je primjetio da TV ekipa dolazi iz Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, okupljeni koje predvode lideri dijela opozicije traže poništavanje izbora u Beogradu, ali i da se izvrši “čišćenje” biračkih spiskova.

Prema tvrdnjama opozicije na izborima je lokalnim izborima za gradsku skupštinu Beograda glasao je veliki broj državljana Srbije iz Republike Srpske koji nemaju stvarno prebivalište u Beogradu.

Marinika Tepić i Miroslav Miki Aleksić ispred liste “Srbija protiv nasilja” najavili su štrajk glađu.