“Najgori mogući scenario za RS!” Šarović: Predmet smo pažnje nove njemačke Vlade, loše ćemo proći!

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović poručio je danas da “internacionalizacija krize u BiH s fokusom na Republiku Srpsku neće donijeti ništa dobro”, prenosi Oslobođenje.

– Naprotiv, postajemo sve više crna tačka koja se zaobilazi i mjesto gdje ne treba investirati i ulagati novac što će se snažno i dugoročno negativno odraziti na ekonomiju zemlje – poručio je predsjednik SDS-a.

Ističe kako se o RS-u već dva dana razgovara na samitu NATO-a u Rigi.

– Predmet smo pažnje nove njemačke Vlade uz već značajno i vidljivo prisustvo predstavnika američke administracije. Ako je nečija strategija da aktuelne teme i rastuću krizu guramo u pravcu međunarodnog arbitriranja loše ćemo proći i loša je to strategija po Republiku Srpsku – poručio je Šarović.

Kaže da je Republika Srpska postala globalni slučaj i da je to “najgori mogući scenario koji nam se mogao desiti u rastućoj krizi u zemlji”.

– Sve legitimne zahtjeve Republike Srpske, a ima ih mnogo, ukazujući i Inzkovu odluku, Odluke Ustavnog suda BiH i druge trebamo usmjeriti kroz institucije i dati im puni legitimitet – kazao je.

Smatra ključnim i nužnim za bilo kakav uspjeh da jedan čovjek prestane da govori i djeluje uime svih institucija.

– Uime Narodne skupštine, uime Vlade RS i predsjednika RS, svih poslanika i ministara u zajedničkim institucijama i u konačnom da govori sam uime cijele Republike Srpske jer nam takvim ponašanjem nanosi samo štetu – zaključio je Šarović, prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.