Nakon Čedinog intervjua reakcije ne prestaju: To što si skupio kredita kod naroda ne daje ti za pravo da relativiziraš brojna državna pitanja!

Predsjednik LDP-a Srbije Čedomir Jovanović gostovao je sinoć na na Face TV-u. Tom prilikom Jovanović je govorio o vakcinama u BiH, ali i respiratorima, donaciji Aleksandra Vučića i brojnim drugim stvarima.

Vjerovatno se i sam Čeda tome nije nadao ali poslije njegovih tokom razgovora sa Sendom Hadžifejzovićem, izazvao je niz reakcije, od kojih mnoge ne idu njemu u prilog.

“Ovdje ne postoji argument kojim se može opravdati to što se u Bosni dešava sve vrijeme. Zašto ljudi umiru, zato što se organizuju tenderi, pozivi, zašto što su vezane ruke Federalnoj Vladi”, rekao je Jovanović i dodao:

“Znam da u ovom trenutku u BiH treba da dođe 400 hiljada vakcina koje čekaju isporuku, nabavljene po najnižoj cijeni po kojoj se Sputnik prodao do sada”.

“Oni koji nisu uspjeli da BiH sruše topovima s Trebevića 1992. godine, oni spletkaroši iz 2018. godine, muljatori iz Mostara od prije tri meseca, sad bi da korona završi posao za njih. Zašto nema ni jedna vakcine”, poručio je Jovanović.

“Vaš predsednik Vlade sjedi čitav dan u Sudu zbog respiratora. On je završio u Sudu zato što je plaćao respiratore koliko su tada koštali. Je li vi sada očekujete da ta Vlada može da riješi problem”, kazao je Jovanović.

Na pitanje Senada Hadžifejzovića da li to on brani Novalića, Jovanović je odgovorio:

“Po ovom pitanju? Branim. Što se tiče respiratora, ne znam šta o tome da vam kažem, ne o ovome u Bosni, nego u svijetu šta se dešavalo. Samo je ovdje cijena bila pitanje respiratora.

Ja sam uvijek za sistem, ali izvinite sistem ne postoji u ovom trenutku nigdje na svijetu, sistem ne funkcioniše. Jesu im puni magacini po Evropi, je li to kažem ja, Novalić, Komšić ili ti”.

Senad Pećanin, novinar i advokat na svom Twitter profilu komentarisao je gostovanje Jovanovića na Face-u.

“Face TV: Željko Komšić iznajmio Čedu Jovanovića da brani i Bakira, Sebiju i Novalića zbog pomora gradjana od corone. Tužno”, napisao je on.

Nermin Muzur, član Naroda i pravda, načelnik Općine Ilidža na svom Facebook profilu posalo je oštru poruku vezanu za njegovo gostovanje.

“To što si skupio kredita, što te gotivimo radi tvojih stavova o BiH, o agresiji na BiH, to što si laf i tako dalje ne daje ti baš pravo da u jednoj od najgledanijih emisija u BiH dođeš u kožnom i futrovanom prsluku i relativiziraš priču respiratora, nadležnosti države, federacije, kantona, potvrđene optužnice, nesbosobne funkcionere i tako dalje.

Cijenimo te zbog gore navedenog, lično si mi drag i lafac si, ali neka, nemoj braniti neodbranjivo i nemoj nas učiti nečemu što svi jako dobro znamo.

Dobro ti nama došao u BiH, odmori u SA, ozdravi nam potpuno. Ove koje savjetuješ ako imaš neko konkretno rješenje šapni im, pomozi im, a samim tim ćeš pomoći i svima nama.

Naš narod je doktorirao šuplju, kod nas se to kaže, nemoj nam mokrih nogu pod jorgan”, napisao je Muzur.