NAKON HOSPITALIZACIJE: Dodik ponovo testiran na koronavirus

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, koji je hospitaliziran u Univerzitetskom kliničkom centru RS-a, stabilnog je zdravlja i nije životno ugrožen, potvrdio je to za RTRS.

UKC, gdje je jučer primljen na liječenje, objavio je da je u tijeku detaljna dijagnostička obrada.

Izvršen je još jedan test na koronavirus, a rezultat prvog testa bio je negativan zbog kontakta s zaraženom virusom.

Dodik je hospitaliziran u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske zbog mučnine i bolova u trbuhu. Zdravlje mu je stabilno.

„Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik hospitaliziran je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske zbog mučnine i bolova u trbuhu, a njegovo zdravlje zasad je stabilno i život mu nije ugrožen. U tijeku je detaljna dijagnostička obrada”, priopćeno je iz UKC-a.

Redovno se nadziralo zdravstveno stanje srpskog člana predsjedništva i čelnika SNSD-a, jer je bio izoliran od 16. decembra zbog kontakta s osobom zaraženom koronavirusom.
Test na Covid-19 pokazao je negativan rezultat, potvrdio je glasnogovornik RTRS SNSD-a Radovan Kovačević.

“Predsjednik je osjetio slabost i sinoć je primljen u UKC zbog ove slabosti i mučnine. Vrlo je važno da se, osim ovoga što sam spomenula, predsjednik osjeća dobro, nije povezan s bilo kojim uređajem, aparatom za disanje ili bilo čime. Pa se osjeća dobro. Njegovo se ukupno stanje prati i sutra ujutro bit će više informacija “, rekao je Kovačević.
Kovačević je dodao da je proveden još jedan test na koronavirus i da će izvijestiti više informacija kada analiza završi.