Nakon poruka iz Trebinja oglasila se Cvijanović: Salkić nema problem sa RS samo onda kada prima platu

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da potpredsjednik Ramiz Salkić nema problema sa Srpskom samo kad prima platu, ali da njegove loše poruke ne treba da je skrenu sa njenog puta.

Cvijanovićeva je istakla da je neprincipijelno da se ljudi koji imaju sve moguće prednosti u Republici Srpskoj i imaju određene pozicije, odnosno učestvuju u institucionalnom životu, ponašaju na ovaj način.

– To treba da nas drži budnim – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Trebinju, komentarišući jučerašnju Salkićevu izjavu o suočavanju srpskog naroda sa prošlošću.

Kazala je da je ovo apsolutni višak svega što bi trebalo značiti pomirenje, suživot ili stvaranje boljeg okruženja i naglasila da je Republika Srpska otvorena zajednica koja želi živjeti sa svima.

– Nikoga ne mrzimo, želimo samo da se poštuje Republika Srpska, njeni zakoni, njene institucije i konačno niko neće imati problem – navela je Cvijanovićeva.

Istaknula je da ne razumije ljude koji su mogli slati poruke mržnje i netrpeljivosti. “Očito je da oni sami sa sobom i u sebi nisu pomirili ono što treba da se pomiri, pa im je nemoguće da se pomire sa svima drugima oko sebe”, napomenula je Cvijanovićeva.